söndag 9 september 2012

9 September...

Skulle upp och jaga tidigt men vaknade av en hemsk huvudvärk så det var bara att ta piller och ge upp tanken att dra iväg till skogs. Lyckades somna om och vaknade inte förrän halv åtta nästa gång. Huvudvärken hade inte gett med sig helt men jag gick upp och kokade kaffe. En seg morgon i morgonrock när det knackade på dörren, det var Anton som kom och sålde jultidningar och några nya kokböcker lyckades jag förståss hitta.
Fick så småningom på mig lite kläder och gick upp till hallonlandet och plockade 5 liter hallon.
Hallonen är jätte sena i år men nu dingnar buskarna av de av röda fina bären.

 
 



Konstaterade att det hade gått en massa älg där uppe för det var fullt med spår överallt. Hörde dessutom att grann jaktlaget var ute och jagade alldeles intill och massor av hundskall hördes strax intill. Lite lingon plock blev det på hemvägen men jag hade inte riktigt ro att stanna för länge eftersom jag någonstans trodde på att grannarnas jakt kunde skrämma över något djur till mig.
Var och tog upp lite potatis och blev nästan ijhälskrämd av en orrhöna som flög upp framför fötterna på mig.
Var till växthuset och skördade en gurka som vuxit sig riktigt stor.
 



Började laga middag som idag skulle bli potatis gratäng och biff från älgkalven vi styckade i fredags, när gratängen just var klar så besannades mina funderingar uppe i hallonlandet, ute på ängen stod 2 tvillingkalvar vid saltstenen.

 
Hade gott om tid på mig eftersom de stod med rumporna i mot mig och kon såg jag inte till någonstans, kan någon nöt ha skjutit den kan man ju fundera.
 
2 skott senare hade jag fällt den ena kalven som visade sig vara en tjurkalv.
 
 
Frej fick följa ut med mig till den fällda kalven och han var hur nöjd som helst, kände sig säkert delaktig och det bässta av allt han sprang inte och gömde sig när jag skjöt, istället stod han och skällde.
 
 
Kamraterna som var och jagade en bit ifrån kom till hjälp. Levern tog jag förståss hand om.
 
 
Efter att vi hade flått kalven
 
 
så var det dags att åka hem och inta den försenade middagen och ta hand om levern, hjärtat, tungan och även blodet som jag tog hand om.
 
 
 

 
Nöjd efter dagens diverse skördar kunde jag så småningom krypa ner under täcket och sova gott.



 
 

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar