onsdag 1 februari 2012

Onsdag 1 Februari...

Oj, oj, oj vad tiden går fort här i mitt Paradis, veckorna riktigt flyr så jag hinner inte ens sätta mig här och blogga. Idag är jag iaf ledig och ska bara njuta av dagen denna första dag i februari när solen skiner så vackert på det vackra vinterlandskapet som jag har utanför fönstret. I morse hade jag även älgko med kalv på frukost bete precis utanför fönstret.


Mums, det här smakar gott...


Blir posén bra så här....

Kalven nöjde sig med björk medan kon smaskade gran...


 Jag har bakat farinlimpor som snart ska ner i påsar, har även ätit lunch och försökt sortera alla foton som jag har tagit. En tur till affären blir det också när de öppnar efter lunchen.

När limporna hade svalnat så var det dags att paketera dem i påsar och när jag stod där i köket så såg jag mina vänner älgarna som var tillbaks för att äta middag, helt fantastiskt att kunna stå och titta på dem på bara några meters håll så håll till godo med lite härliga älgbilder...

Kalven tyckte det skulle bli gott med lite hägg...



men tröttnade efter en stund och klev i väg i snön mot...


björkarna, där redan...


morsan stod och betade.



Riktigt gott det här tyckte även hon tills hon såg mig i fönstret...

och gick runt björkarna och pussade på sin kalv.



Tillslut så travade de ut i skogen tillsammans.
Kvicksilvret sjönk drastiskt på termometern och var som kallast nere i -27,9 grader så jag tyckte det var dags att dra på mig täckbyxorna och gå ut till vedbon för att klyva upp några lådor ved för kvällens och nattens förbrukning. När jag kom ut på bron och började skrammla med mina vedlådor så kikade älgkon ut ur granbuskaget på mig men bestämde sig tydligen för att jag nog inte var någon farlig varelse.
I vedbon upptäckte jag att det var lättare sagt än gjort att få igång vedklyven eftersom oljan i klyven var segt som sirap i Sibirien men tillslut fick jag igång den iaf. Tog ur askan ur pannan och bar in 4 lådor ved innan jag åkte till affären.
Nu är kvällen helt klart läggdags efter middag och mästerkockarna på tv och ja, jag somnade naturligtvis i soffan i värmen från murstocken så vem som åkte ut har jag ingen aning om men jag har iaf haft en fantastisk dag och om jag nu går och lägger mig så kommer jag att få en ny fin dag i morgon på jobbet på Foresthotell där jag ska vara kl 07.... Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar