fredag 25 maj 2012

Grattis Frej 12 år idag

Regnet strilade när jag klev upp vid 06 tiden, skulle inte börja jobba förrän efter kl 09 men innan det skulle jag baka ut Kangoskakorna. Hade en ovälkommen gäst som stod och betade intill min planteringslåda, nu växer där ju inget ännu men jag kan tänka mig att jag får minera runt den lådan om jag ska få ha mina grönsaker i fred. På något sätt kan jag lättare stå ut med att älgarna stoppar i sig min broccoli men när rådjuren gör det är det inte ok.

Så den skrämde jag bort, eller kanske skulle jag göda den lite ändå för att få en fin rådjurssadel till middag i höst, får fundera på saken.


När jag var klar med baket och satt och åt frukost så hörde jag något i hallen igen och mycket riktigt var det min lilla inneboende vän som kikade på mig, han/hon är inte längre så blyg av sig utan stannar kvar och betraktar mig. Efter en stund kom den inspringande i köket och for in i lilla rummet intill köket och jag greppa kameran och gick efter och lyckades få den på bild när den nyfiket kikade på mig. Har ju trott att det är en Hermelin men det visade sig vara en Vessla istället.


Är lite kluven hur jag ska göra, om jag ska försöka spärra av för den eller låta den vara kvar, jag slipper ju iaf alla möss i källaren så länge den finns kvar och den har ju än så länge inte ställt till med något ofog. Dessutom är den ju ett rätt så trevlig sällskap men Frej lär ju få spel när han kommer hit.

Frej blir 12 år idag, min lilla vovve och han hade blivit firad av husse med leverpastej och grisöra.


Åkte till Forest till klockan 09 och jobbade till kl 15. Regnet upphörde och det blev en riktigt solig och fin dag, dock lite blåsig. Nu har även dessa gäster kommit och stora som sjutton är det också.


När jag kom hem la jag mig för att vila en stund för jag hade sån otäck huvudvärk, somnade bums och vaknade en timme senare av att jag hade tok ont i höften istället, jag som behövde vara pigg i kväll och baka för morgon dagen. Tog lite emot men började iaf med limporna som blev 16 till antalet, 2 degar med hällakaka blev det också.Fler blir det i morgon bitti efter några timmars sömn.

Ljust och fint ute när solen var på väg upp och haren som skuttade omkring var min vy innan jag kröp ner under täcket.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar