torsdag 17 maj 2012

Torsdag 17 maj

Sov ovanligt länge denna morgon och gick inte upp förrän strax efter kl 09. När jag kom ner för trapporna hörde jag små tassar/klor över köksgolvet och min första tanke var Frej innan jag stannade upp och tänkte, fan han är ju inte här... vad var det? Kikade försiktigt runt dörrposten och tittade rakt in i ögonen på en liten hermelin som kikade fram under kökssoffan. Ett djupt andetag och så smög jag in i köket och kollade under soffan och då kikade han på mig igen innan han med en väldans fart försvann ut i hallen och jag efter... men vart fan tog han vägen? Ingen aning, jag har letat efter både hermelin och vart han skulle kunnat ta vägen men har inte en susning om hur han har kommit in eller vart han tog vägen. Sitter fortfarande och funderar på detta märkliga möte men det visar sig säkert snart om han är kvar eller ej.

Vädret var inte det bästa, det föll ett fint duggregn men det var varmt, hela 14 grader så det fick väl glädja ändå att naturen försöker ordna lite sommar till oss och det har tinat en massa idag. Hade tänkt göra lite ute jobb idag men det gick bort så än en dag har jag sått lite mer frön i små krukor och drömt mig till sommaren.
Min barndomskamrat Anne-Maria ringde och berättade att hon var hemma i byn och ville att jag skulle komma på en fika vilket jag också gjorde. Tänk hur det kan vara med vänner, A-M och jag träffas inte så jätte ofta men när vi träffas så är det som det vore i förrgår, visserligen måste vi uppdatera lite detaljer med barn etc men vi kan pladdra hur länge som helst och minnas en massa, härligt.

När jag kom hem igen så gick jag ut till vedbon för att klyva mig lite ved och gå ut med komposten. ute duggregnade det fortfarande men det var så skönt så jag tog mig en promenad för att titta på alla små tecken som våren har lämnat och upptäckte att björken hade små gröna skott som ska bli fina gröna löv, sälgen hade små söta videkissar och även alen och häggen har fått en liten tillstymmelse till något som ska bli löv. Småfåglarna kvittrar så glatt i skogen och storspoven och knipan flyger och letar efter boplatser. Älgarna som jag har funderat på vart de har tagit vägen fann jag färska visitkort från bakom ladugården så de är här utan att jag sett dem.
Jag är så glad för att få vara här och se naturens skiftningar och varenda vinterdag i mörker med -38 grader är så värt att ha upplevt när nu ljuset och värmen kommer.



Hade tänkt att göra jordärtskocks soppa till middag men det blev lite sent så det fick bli thé och mackor till kvällsmål i stället.

Sydde en Vetekudde till Eva som hade brännt sönder sin i mikron idag, hade symaskinen framme och en påse med hel vetekorn sen tidigare så det var en enkel sak att göra.

Hörde på radion att det kunde bli åska över Tornedalen så nu är antenn sladden och digitalboxen urdragen + en massa andra kontakter så jag ska kunna sova gott i natt.
Stod just och tittade på en hare, förmodligen samma som jag fotograferade häromdagen och nu var den väldigt grå i färgen, fantastiskt hur det ändrar snabbt allt efter hur naturen ändras.

På radion spelas Donna Summer, disco drottningen från min 70 tals tid är ur tiden, så mycket minnen... R.I.P Donna. Själv ska jag jag också vila nu men bara tills i morgon bitti. Natti, Natti.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar